fredag 4 april 2014

Historisk dag: Al-Qaidas flagga vajar nu över Medelhavet med NATO:s hjälp

Brad Hoff


Dr. Joshua Landis, internationellt erkänd Syrienexpert och grundare av Syria Comment, länkade till fotot ovan på hans Twitter konto den 29e Mars. Landis kommenterade: "Al-Qaidas flagga vajar nu över Medelhavet" - förmodligen som ett erkännande över hur historiskt detta steg är.

De syriska rebellerna genomför nu en ny kustoffensiv i Nordvästra Syrien - en region som historiskt sett har visat ett starkt stöd för regeringen. Denna offensiv har starkt stöd från Turkiet och andra NATO länder, inklusive USA.

Kontrollen över gränsövergången mellan den syriska staden Kasab och Turkiet föll nyligen i rebellernas händer. Den har blivit en väg in i Syrien för Al-Nusra milisen och andra terrorister. Flera syrienexperter har bekräftat äktheten i de videos från området som visar hur Al-Qaida allierade terrorister rör sig över från den turkiska sidan av gränsen.

Det handlar inte enbart om att de Turkiska styrkorna har misslyckats med att säkra och spärra av gränsen, utan om att Turkiet aktivt ger stöd åt Al-Qaida i Syrien. Förra veckan uppmärksammade Dr. Landis via sin Twitter även detta foto, ursprungligen publicerat av den turkiska journalisten Ali Ornek, med texten: "Sårade milismän korsar gränsen & transporteras till sjukhus med bilar som förmodas tillhöra turkiska underrättelsetjänsten"


Enligt förra veckans läcka där högt uppsatta Turkiska tjänstemän diskuterade krigsplaner i Syrien så skulle Turkiet invadera Syrien med förevändningen att bekämpa ISIS och andra Al-Qaida allierade grupper. I korthet skulle Turkiet lägga skulden för en terrorist attack sprungen ur norra Syrien på de rebeller som de själva just nu låter korsa över gränsen vid Kasab.

Det läckta samtalet bekräftades som äkta av Erdogans regering, vilket har gjort att erkännandet av planeringen av en falsk-flagg operation från Turkiet just nu diskuteras i landets alla tidningar samt övriga Mellanöstern. Däremot tonades händelsen ner med få omnämnanden i slutet av nyhetsveckan i USA - de flesta artiklar lade istället tyngden på landets förbud mot YouTube som ett resultat av läckan.    

Fotot nedan är den vackra och kristna armeniska staden Kasab, nyligen "befriad" av Al-Qaida allierade miliser, med stöd från NATO:s länder.





Flera rapporter och foton cirkulerar om halshuggningar, vandalism av kyrkor och hissandet av Al-Qaidas flagga över kyrkor och offentliga byggnader. Boende i Kasab berättar för internationella reportrar att artelleribeskjutningen som inledde striderna kom från den turkiska sidan av gränsen.

De kristna armenierna anklagar Turkiet för att fullt ut samarbeta med rebellerna. Hela byn har nu tömts på sin kristna befolkning. MSN UK rapporterar:


"Striderna föranledde de flesta av Kasabs upskattade invånarantal, 2000 boende, att fly till staden Latakia, vilket ödelade en by som har en katolsk, en ortodox och en protestantisk kyrka."  
 Detta är ett skolexempel på folkmord. De armeniska invånarna i denna region är inte politiskt aktiva - de kan istället ses som långvariga flyktingar som slagit sig ner i norra Syrien som ett resultat av det ökända turkiska folkmordet på armenierna år 1915. Bevittnar vi ett nytt folkmord via ombud på armenierna?

Åtminstone kommer den 29e Mars 2014 gå till historien som den dag då Al-Qaida i segerns tecken reste sin flagga över Medelhavet under NATO:s överseende.

Brad Hoff är chefredaktör för Levant Report. Han är en f.d. marinkårssoldat och har undervisat i antik och modern historia vid olika lärosäten i Texas. Brad har levt och rest över hela Mellanöstern, mest i Syrien innan upproret 2011. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar